Basis VCA

Gaat u aan de slag voor een aannemer op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving? Dan dient u in het bezit te zijn van een geldig B-VCA diploma. Daarmee toont u aan dat u veilig kunt werken en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

 • Duurt max 60 min.
 • 40 meerkeuzevragen
 • Beschikbaar in 13 talen
Prijs (ex btw) vanaf: €57,50

VCA Groen

VCA Groen is gericht op iedereen die werkzaam is in de groene sector. Denk hierbij aan hoveniers en medewerkers van gemeenten. VCA Groen is gebaseerd op de eind- en toetstermen van Basisveiligheid VCA aangevuld met specifiek lesmateriaal gericht op de risico’s en gevaren in de groene sector.

 • Duurt max 60 min.
Prijs (ex btw) vanaf: €57,50

VCA VOL

Hebt u een leidinggevende functie, bent u hoofdaannemer of ZZP-er? Dan dient u in het bezit te zijn van een geldig VCA VOL certificaat. Daarmee toont u aan dat u op de hoogte bent van de geldende eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en verantwoordelijkheid draagt voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.

 • Duurt max 105 min.
 • 70 meerkeuzevragen
 • Beschikbaar in 4 talen
Prijs (ex btw) vanaf: €57,50

VIL-VCU

Bent u intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan dient u in het bezit te zijn van een diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee toont u aan dat u weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven en weet u waarop u moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten.

 • Duurt max 105 min.
 • 70 meerkeuzevragen
Prijs (ex btw) vanaf: €57,50

VCA-Voorlees

Kandidaten die dyslectisch zijn of om andere redenen moeite hebben met lezen hebben de mogelijkheid een voorleesexamen te doen. Het voorleesexamen is er alleen voor Basisveiligheid VCA in het Nederlands en heeft dezelfde inhoud als het reguliere examen. Enige verschil is de manier waarop het examen wordt afgenomen, namelijk worden de vragen en antwoorden letterlijk voorgelezen door een examinator. De kandidaat vult vervolgens zelf de vragen in op het antwoordformulier. Let op, Er wordt geen uitleg gegeven over de vragen en antwoorden.

 • Duurt max 2 uur.
 • 40 meerkeuzevragen
Prijs (ex btw) vanaf: €57,50

VCA Examen

Je kunt je bij VCAExamen snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor een VCA-examen. Op verschillende plaatsen in het land organiseert VCAExamen periodiek een open inschrijvingsexamen. Je meldt je al aan voor een examen VCA voor € 57,50. Bij VCAExamen vind je daarnaast alle benodigde informatie over VCA en handige links naar websites van andere organisaties in het VCA-stelsel. VCA staat voor VGM (= Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers en kent zijn oorsprong in de petrochemische industrie.

Welk VCA examen voor wie?

Werk je in een risicovolle omgeving of voer je risicovolle werkzaamheden uit? Dan is het Basisveiligheid VCA diploma (B-VCA) bedoeld voor jou. Ben je leidinggevende of ben je zzp’er als onderaannemer bij een VCA-gecertificeerd bedrijf aan het werk? Dan is Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) het VCA-diploma dat je moet behalen. Werk je als intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan kun je je op VCAexamen.nl gemakkelijk aanmelden voor een VIL-VCU examen (Veiligheid voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendorganisaties). Met het diploma VIL-VCU laat je zien dat je voldoende weet over VGM om jouw uitzendkrachten veilig en gezond te laten werken. Heb je je examen met een voldoende afgesloten? Dan wordt je diploma B-VCA ,VOL-VCA of VIL-VCU opgenomen in het Centraal Diploma Register. De geldigheid van de diploma’s is tien jaar.

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen